Sodan värit

Sodan värit -valokuvanäyttely

5.2.2017-20.8.2017

Härkätallin näyttelytila

 

Sodan värit -valokuvanäyttely perustuu tietokirjailija Juri Nummelinin ja graafikko Taneli Kulon kirjaan Sodan värit (2014).  Näyttelyssä on esillä Tiedotuskomppanian kuvaajien valokuvia jatkosodan ajalta ja jatkosodan aikaista valokuvauskalustoa sekä muuta esineistöä. Näyttelyn keskiössä ovat jatkosodan tapahtumat Turussa, Tiedotuskomppanian kuvaaja Tauno Norjavirran otokset sekä sodan ihmiskuvat. SA-arkiston alkuperäiset mustavalkoiset valokuvat on väritetty ja korjailtu Taneli Kulon toimesta, mikä luo kuviin hätkähdyttävän uuden ulottuvuuden. Nummelinin keräämät kuviin liittyvät tarinat yhdistävät kuvat jatkosodan eri vaiheisiin.

Näyttely on toteutettu yhdessä Nummelinin ja Kulon kanssa. JAS-kameramuseo on tuottanut valokuvauskalustoon liittyvät kokonaisuuden ja lainannut esineet kokoelmistaan. Antikvariaatti Arwo Paperi / Juvekim on lainannut näyttelyyn jatkosodan propagandapainatteita.

Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn! Näyttelyyn liittyvää oheisohjelmaa lisätään Vanhalinnan tapahtumakalenteriin kevään kuluessa.

 

 

Sodan värit | Vanhalinna

Virhe

Sivustolla tapahtui odottamaton virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.