Taidenäyttely: Vuokko Kimari-Ermala ja Olavi Ermala

Vuokko Kimari-Ermalan ja Olavi Ermalan näyttely alkaa 31.1.2016 Liedon Vanhalinnan härkätallin galleriatilassa. Näyttely on läpileikkaus taiteilijapariskunnan teoksista usean vuosikymmenen ajalta. Turussa vaikuttaneet taiteilijat olivat aktiivisesti mukana kulttuurielämässä, mutta nyt enää harvojen muistissa.

Taidemaalari, kuvanveistäjä Vuokko Kimari-Ermala syntyi 1921 Jämsässä. Hän opiskeli Taideteollisuuskeskuskoulussa ja Suomen Taideakatemian koulussa vuosina 1942-48. Hän muutti Turkuun Etelä-Pohjanmaalta 1969. Kimari-Ermala tunnetaan parhaiten henkilö- ja muotokuvistaan, mutta myös luonto oli usein maalausten aiheena. Hän oli Jyväskylän Taiteilijaseuran, Pohjalaisen Taiteilijaliiton ja Turun Taiteilijaseuran jäsen. Hän osallistui lukuisiin edellä mainittujen seurojen ja Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton näyttelyihin. Omia näyttelyitä hänellä oli yhdeksän. Vuokko Kimari-Ermalan teoksia on useissa julkisissa (mm. Turun kaupungin) ja yksityisissä taidekokoelmissa  

Taidemaalari, graafikko Olavi Ermala syntyi 1925 Helsingissä. Hän opiskeli Suomen Taideakatemian koulussa vuosina 1945-47.  Hän muutti Turkuun 1969 Etelä-Pohjanmaalta. Ermala tunnetaan parhaiten luontoa kuvaavista grafiikoistaan, joita mm. Turun kaupungin taidekokoelmassa on useita. Ermala osallistui lukuisiin Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton, Jyväskylän Taiteilijaseuran, Pohjalaisen Taiteilijaliiton ja Turun Taiteilijaseuran näyttelyihin sekä piti seitsemän omaa näyttelyä. Ermala oli mukana taidejärjestötoiminnassa mm. kolme vuotta Pohjalaisen Taiteilijaliiton ja Etelä-Pohjanmaan Maakuntaliiton taidejaoston puheenjohtajana sekä Vaasan läänin Taidetoimikunnan varapuheenjohtajana 1968-69 ja Suomen Kuvataiteilijajärjestöjen Liiton hallituksessa 1966-69. Olavi Ermalan teoksia on useissa julkisissa ja yksityisissä taidekokoelmissa.

Näyttely on avoinna 31.1.-3.4.2016 asti sunnuntaisin klo 13-16. 

Lämpimästi tervetuloa!

 

Maaret Finnberg

galleristi

 

Taidenäyttely: Vuokko Kimari-Ermala ja Olavi Ermala | Vanhalinna

Virhe

Sivustolla tapahtui odottamaton virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.