Suomen sydän

Suomen sydän kulttuurikuntoilureitti kulkee Turun keskustan tuntumasta Maaherran makasiinilta Liedon Vanhalinnaan. Reitin voi kulkea joko kävellen tai polkupyörällä ja aloittaa kummasta päästä tahansa. Suomen sydän -reitti on kokonaisuudessaan pituudeltaan 11,5 kilometriä ja reitillä on 12 opastaulua ja useita pieniä Vanhalinna-logolla varustettuja opastekylttejä.

Suomen sydän -reitti vie aikamatkalle Turun historiaan. Reitillä tutustutaan suomalaisen yhteiskunnan ja kulttuurin vaiheisiin kävelemällä Aurajoen rannoilla, samoilla paikoilla, jossa Agricola, Porthan ja Runeberg jo aikoinaan kävelivät. Jo tuhat vuotta sitten esimerkiksi Koroisissa ja Raunistulassa oli jo asutusta. Lisäksi tutustutaan Aurajoen ja Turun alueen ympäristön kehitykseen.

Reitille voi valita ääniopastuksen kolmesta teemasta: Kylillä ja kulttuurimaisemassa, Sodan ja rauhan joki sekä Vehreä Aurajokilaakso. Kukin teema sisältää 12 osaa, jotka kuljettavat kuulijan Turun Maaherran makasiinilta Liedon Vanhalinnaan ja ajallisesti esihistoriasta nykypäivään asti.

Reittisisällön ovat toteuttaneet Kulttuurikuntoilun keskuspuiston yhteistyökumppanit: Varsinais-Suomen kulttuurirahasto, Turun yliopistosäätiö, Liedon Vanhalinna –säätiö ja Turun yliopisto.

Lisätietoja ja ladattavat opastukset Turun kaupungin internet-sivuilta.

Kuva: Rauno Mannila

Suomen sydän | Vanhalinna

Virhe

Sivustolla tapahtui odottamaton virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.