Vaihtuvat näyttelyt

Makupaloja Turun Taidegraafikot ry:n taiteilijoiden töistä

Makasiinin alakerrassa tarjoillaan Makupaloja Turun Taidegraafikot ry:n taiteilijoiden töistä 2.2.-29.3. 2020.

Turun Taidegraafikot ry. on perustettu vuonna 1933 edistämään suuren yleisön tietoisuutta taidegrafiikasta sekä tukemaan taiteilijoiden työskentelymahdollisuuksia työhuoneen ja saavutettavien näyttelytilojen muodossa.

Myös entisen Turun Kivipainon tiloissa työskennelleisiin TTG:n jäseniin on vuosien varrella kuulunut monia nimekkäitä paikallisia taiteilijoita. Makupaloja –näyttely esittelee nyt näytteitä Hanna Variksen, Minna Maija Lappalaisen, Tiina Vainion sekä Veronika Ringbomin tuotannosta.

Myyntinäyttelystä on mahdollista myös ostaa taidetta kotiin vietäväksi!

Kuva: Hanna Varis, Runo villiomenista (2016).

​​​​​

LM_lotat_ja_suojeluskunta.png

Suojeluskunta ja Lotta Svärd - Vapaaehtoiset maanpuolustusjärjestöt

Sunnuntaina 8.3.2020  Vanhalinnan museon Arma Aboa-salissa avautuu näyttely Suomen vapaaehtoisuuteen pohjautuvista maanpuolustusjärjestöistä, Suojeluskunnasta ja Lotta Svärdistä. Yhdistysten toimintaan liittyvän esineistön lisäksi esillä on univormuja sekä järjestölaisten käytössä olleita aseita Turun asehistoriallisen yhdistyksen Arma Aboan jäsenten kokoelmista. Mukana on myös valokuvia sekä muistelmia erään lotan vaiheista ja matkasta Koivistolta Lietoon

Näyttely on esillä vuoden 2020 loppuun.

 

Kuva: Liedon Suojeluskunta ja lottaosasto Suojeluskuntatalon edessä (Liedon museo).

 

Kiveen piirretty - Turun Kivipainon tuotantoa

1.12.2019-29.3.2020 Vanhalinnan pihamakasiinissa on esillä lietolaisen keräilijän Jouko Tammen (1942-2011) laaja kokoelma Turun Kivipainon tuotteita 1900-luvun alusta 1960-luvulle asti. Näytteillä on mm. mainospainatuksia, etikettejä, koristepainatuksia ja pelikortteja. Tammen kokoelman lisäksi Turun yliopiston kirjasto on lainannut näyttelyä varten Turun Kivipainon 1800-luvun tuotteita: maisemagrafiikkaa sekä näytteitä Suomen vanhimmasta lastenlehdestä.