Koululaisryhmät

Uudessa opetussuunnitelmassa luokkahuoneen ulkopuolella oppimisella on entistä suurempi merkitys. Liedon Vanhalinnan tarjoaa mielenkiintoisen ja monipuolisen oppimisympäristön, jossa museonäyttelyt ja ympärillä oleva luonto yhdistyvät useisiin eri oppiaineisiin. Museokierrosten lisäksi kulttuurimaisemaan, alueen luontoon, esihistoriaan ja historiaan voi myös tutustua Vanhalinnan ympäristössä olevilla kulttuuripoluilla liikkuen ja itse kokien. Kulttuuripolkuja on neljä: Arkeologiapolku, Historiapolku, Ystävänpolku ja Suomen sydän.

Olemme suunnitelleet erilaisia oppimistapoja hyödyntäviä vierailupaketteja eri ikäryhmille. Näissä paketeissa yhdistellään alueen historiaan ja kulttuuriin tutustumista sekä luontoa ja liikkumista. Vierailulla painotetaan aktiivista oppimista itse näkemällä ja kokemalla sekä erilaisilla oppimistehtävillä. Tarkemmat tiedot ikäryhmille suunnatuista paketeista oheisessa pdf:ssä.

Liiku ja opi

Vanhalinnan kulttuuripolukujen toimintarastit on tarkoitettu kouluryhmille, jotka haluavat yhdistää ulkoilun, kulttuurin ja pienen aivotyöskentelyn. Kulttuuripolut ja tehtävärastit ovat vapaassa käytössä kaikille ja niitä voi kiertää myös itsenäisesti, ilman opasta. Rastit on suunniteltu jokaiselle ikäryhmälle sopivaksi, mutta niitä voi halutessaan hyödyntää myös muiden ikäryhmien koululuokat. Kulttuuripolkuja voi tulla kiertämään ilman erillistä ilmoitusta museolle. Museovierailut ja opasvaraukset aina ennakkoon (tiedot sisäänpääsy- ja opastusmaksuista alla). Opettajalle löytyy Liiku ja opi -rastien ohjeet ja kartta pdf-muodossa tältä sivulta.

Museopedagogiikkaa

Usean vuoden yhteistyö Turun Normaalikoulun kanssa on tuottanut laajan ja moniin eri oppiaineisiin soveltuvaa opetusmateriaalia museovierailuun. Materiaalista löytyy opetusaineistoa näyttelyihin sekä eri oppiaineisiin ja eri ikäluokille. Tehtävät soveltuvat museovierailun pohjustukseksi, paikan päällä tehtäviksi sekä vierailun purkamiseksi. Kysy tehtäväpaketteja Vanhalinnasta.

 

Mobiiliopas

Vanhalinnan mobiilioppaassa http://tarinasoitin.fi/vanhalinna on materiaalia näyttelyiden tueksi. Mobiilioppaassa on myös näyttelyitä, joita ei ole enää Vanhalinnassa esillä, mutta joiden materiaali on koottu mobiilioppaaseen. 

Varaa vierailuaika

Kouluryhmien museovierailu Vanhalinnaan järjestyy sopimuksen mukaan kaikkina aikoina.

Sisäänpääsymaksu: 1 € / oppilas
Opastus: 30 € / ryhmä (ryhmä max. 30 oppilasta)

Lisätiedot ja varaukset

010 292 7090
vanhalinna@utu.fi