Kohteessa_konserttisarja.jpg

Duo Lehtinen & Lipastin Kohteessa -konserttisarjan konsertti Vanhalinnassa 13.9.2020

Kohteessa-konserttisarja yhdistää arkkitehtuurin, musiikin ja kulttuurihistorian. Sen tarkoituksena on nostaa mielenkiintoiset ja erityislaatuiset rakennukset paremmin ihmisten tietoisuuteen ja tarjota elämyksiä myös siellä, missä konserttien järjestäminen on harvinaisempaa. Konserttisarjan artistit viulisti Pauliina Lehtinen ja pianisti Sakari Lipasti muodostavat kokoonpanon Duo Lehtinen & Lipasti. Duon persoonallisen raikkaat tulkinnat sekä monipuolinen konserttiohjelmisto ovat keränneet tyytyväisen musiikkiyleisön kiitosta eri puolilla Suomea.
Kohteessa-konserttisarjan 2020 toinen konsertti on Liedon Vanhalinnan arvokkaassa kartanomuseossa, idyllisten Aurajoki-maisemien keskellä ja muinaisen linnavuoren kupeessa. Konsertin ohjelma koostuu Beethovenin musiikista, säveltäjän 250-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Ohjelmassa on mm. kaksi Beethovenin viulu-pianosonaattia, sonaattien sarjasta ensimmäinen (nro 1) ja viimeinen (nro 10).

Kartanon uusklassiseen päärakennukseen sekä koko Vanhalinnan tilan kiehtovaan historiaan voit tutustua opastetulla kierroksella ennen konsertin alkua. Tilan viimeiset asukkaat, Mauno ja Ester Wanhalinna, rakensivat jo asuinaikanaan kodistaan eräänlaisen elävän museon. He halusivat turvata elämäntyönsä lahjoittamalla vuonna 1956 kartanon tiluksineen Turun yliopistolle, joka puolestaan on tehnyt tärkeää entisöintityötä koko rakennuskannan parissa.
Vieressä kohoavalla vuorella on niin ikään oma kiintoisa historiansa, joka ulottuu aina pronssikaudelle asti. Linnoitusvuori oli muinaisille asukkaille tärkeä puolustusasema ja turvapaikka — sekä tähystyspaikka, jonka laelta varoitettiin merkkitulien avulla väestöä mm. viikinkien ryöstöretkistä. Ja vielä mutkittelee toisenlainen palanen historiaa aivan vuoren ja kartanon vieritse: Hämeen Härkätie. Tämä merkittävä valtakunnan maantie yhdisti jo keskiajalla Turun ja Hämeenlinnan kaupungit.


Opastettu kierros klo 14:30
Konsertti klo 15


Liput:
12€ sis. Vanhalinnan oppaiden järjestämä opastettu kierros, konserttilippu


Kohteessa-konserttisarjan 2020 konsertteja:

 

  • Pyhän Henrikin ekumeeninen Taidekappeli, Turku su 23.8. klo 15
  • Liedon Vanhalinna, Lieto su 13.9. klo 15
  • Söderlångvikin kartano, Kemönsaari la 19.9. klo 15Kohteessa-konserttisarjaa tukevat Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahasto, Suomen Solistiyhdistys sekä Musiikin edistämissäätiö.

HUOM! Poikkeuksellisesti lippuja myydään vain rajallinen määrä turvavälit huomioon ottaen, joten liput kannattaa ostaa pian.

https://www.kohteessa-konserttisarja.com/